Att ha en skohylla som fyller sin funktion väl i hallen är oumbärligt – utan den blir hallen överbelamrad av skor på nolltid. Se till att välja en hylla som är anpassad efter hushållets storlek och behov. Är ni flera behöver ni givetvis en större skohylla och glöm inte bort att skapa utrymme även åt besökares skor. Tänk på att ställa undan skor som inte används så ofta. Skor som bara används till fest behöver inte stå i hallen jämt, utan kan ställas undan i en garderob i väntan på nästa tillfälle. Samma sak gäller för sportskor och årstidsbetonade skodon. Här tipsar vi om praktiska och snygga skohyllor.

 

Skoställ i ek

Detta skoställ i vacker oljad ek har två hyllplan och är 80 cm långt och 38 cm högt, djupet är 30 cm. Skohyllan ingår i en serie med funktionella småmöbler, så vill man ha en skohylla med matchande klädhängare och hatthylla, är denna skohylla att rekommendera. Trärent skapar en fin naturnära känsla i hallen, men skohyllan finns också att tillgå som vitlackad för den som önskar det. Betyg 5 av 5.

Skoställ i ek 1

 

Skohylla med sittbänk

En sofistikerad touch bidrar denna praktiska och eleganta skohylla med från Skånska Möbelhuset. Hyllan har en sittbänk som är perfekt att slå sig ner på för att snöra av och på skorna, en funktion som särskilt äldre skobärare uppskattar. Skohyllan är gjord av kromat stål och wenge – ett hårt träslag som är mörkt till färgen och som har en utpräglad ådring. Sittdynan är i krämfärgat eco-läder som håller länge, är lätt att torka av och som bara blir snyggare med åren. Betyg 4 av 5.

Skohylla med sittbänk 1

 

Skohylla i trä och stål

Ibland kan det passa bättre med en skohylla som monteras fast på valfri höjd, då rekommenderar vi denna vägghängda skohylla. Modellen heter Nadja och finns i olika bredder och färger. Här har vi valt den i borstat stål och svartbetsad ek – mycket stilrent och möbeln passar utmärkt i minimalistiska eller industriellt influerade hem. Hyllan tillverkas av småländska Oscarssons Möbel, ett märke som borgar för god kvalitet och gediget hantverkskunnande. Betyg 4 av 5.

Skohylla i trä och stål 1

 

Skoskåp

Har man mycket skor är det bättre att satsa på rymligare förvaring i form av ett skoskåp. I så fall föreslår vi detta praktiska och prisvärda skåp, med sina fyra utdragsfack där var och en i familjen får ett eget fack att förvara sina skorna i. Möbeln passar också perfekt i exempelvis sovrummet för att förvara alla festskor eller andra skor som inte används dagligen. Skåpet rymmer hela tjugofyra skor. Sortera gärna skorna efter funktion, färg eller liknande så blir det lättare att snabbt hitta de skor du söker efter. Möbeln är i vitt och ekfolie, och har följande dimensioner: bredd 115 cm, djup 26 cm och höjd 90 cm. Skohyllan tillhör möbelserien NORTH som också erbjuder hallmöbler, sidobord, teve-bord och liknande. På så vis blir det lättare för den som eftersträvar enhetlighet i hemmet att hitta möbler som passar ihop. Betyg 5 av 5.

Skoskåp 1