Barnens rum ska vara en stimulerande plats där de kan drömma sig bort till spännande platser, uppleva äventyr bland pirater, äventyrare och drakar, och kunna följa fantasin dit den leder. Samtidigt vill både barn och föräldrar att barnen tryggt ska komma tillbaka från sina äventyr, krypa till sängs och sova gott hela natten. I barnens rum är det särskilt viktigt att ha goda förvaringsutrymmen där alla leksaker, gosedjur och pysselgrejer smidigt kan förvaras när de inte används. Leta efter förvaringsmöbler som tilltalar barnen – på så vis är det lite troligare att de kommer att vilja plocka undan leksakerna när de lekt färdigt för dagen. Läs hela vår guide till inspiration barnrum.

 

Piratsäng

Gå till sängs och till sjöss samtidigt med denna piratsäng som gör sänggåendet till en uppskattad stund. Sängen har rymliga dimensioner (105 cm i bredd) och är gjord i tålig MDF som går lätt att rengöra. Hissa piratflaggan och se till att hålla dig väl med kaptenen, annars blir du kanske kölhölad! Betyg 4 av 5.

Piratsäng 1

 

Träkistor

Dessa handsnickrade träkistor är som gjorda för att gömma piratskatter och andra kära ägodelar i. Kistorna heter Bombay och säljs i 2-pack. De finns tillgängliga i olika storlekar, den största mäter 102x46x44 cm. Ett förvaringsutrymme som är både praktiskt och vackert, gjort i vaxat sheshamträ. Betyg 5 av 5.

Träkistor 1

 

Säng med rutschbana

Livet som pirat passar faktiskt inte alla – kanske är ditt barn snarare en landkrabba? I så fall vill vi föreslå en annan fantasifull säng som får igång leklusten, nämligen denna härliga våningssängen. Sängen är utrustad med både stege och rutschbana så att barnet kan välja hur det vill starta dagen – med stillsamt klättrande eller med lite fart och fläng! Under sängen finns plats för lek och tygdraperiet gör att det nästan blir som ett riktigt rum med fönster. Inred med en läslampa och härliga sittpuffar och kuddar så blir det en perfekt myshörna för att läsa sagor. Madrass ingår. Betyg 4 av 5.

Säng med rutschbana 1

 

Tapet

För att sätta färg på väggarna rekommenderar vi denna underbara tapet från Majvillan, designad av Charlotta Sandberg och tillverkad i Sverige. Med sin varma, gula bakgrund och lekfulla mönster i turkost, vitt och rosa, bidrar den med både färg och form som gör rummet trevligare. Tapeten finns också att tillgå med ljust turkos botten, för den som föredrar en svalare färgskala. Det går bra att tvätta av tapeten, vilket gör den till ett bra val för barnrum. Tapeten är 53 cm bred och varje rulle rymmer 10,50 meter. Tycker man att det blir för mycket med en mönstrad tapet på alla fyra väggar, går det alldeles utmärkt att göra endast en fondvägg med tapeten och måla övriga väggar i en nyans som harmonierar. Betyg 5 av 5.

Tapet 1

 

Poster

Denna busiga tavla med barnets namn på blir ett roligt och färgglatt inslag på dörren eller på väggen i barnets rum. Ingen ska behöva gå och undra över vem som egentligen är boss – denna poster ger tydlig information. Postern finns att tillgå i två olika storlekar och finns också med en apa på, för den som gillar apor bättre. Betyg 4 av 5.

Poster 1