Längtar du efter något nytt hemma? Ibland kan det räcka med att byta ut några få saker som bilder och kuddar för att fräscha upp rummet och skapa en ny stämning. Läs vår guide och få den inredning inspiration som du behöver för att förnya ditt hem.

 

Lightbox

En het trend just nu är så kallade lightboxes eller ljusskyltar – skyltar med text som lyses upp från ramen av LED-teknik. Du kan köpa en lightbox med ett meddelande om du gillar eller en tom tillsammans med bokstäver, så att du själv kan komponera ett meddelande som du inspireras av. Denna härliga lightbox lyser garanterat upp din morgon! Den finns i två olika storlekar, 50×70 cm och 70×90 cm. Ljusskylten kan monteras på väggen eller ställas på golvet eller på en hylla. LED-lampor är mycket strömsnåla så du behöver inte få dåligt samvete om du lämnar den påslagen ofta. Bokstäverna i din lightbox går att flytta på, och du kan köpa till extra bokstäver för att ändra meddelandet efter känsla och humör. Kanske vill du lämna ett budskap till din partner eller dina barn. Välj vilka ord du vill förmedla och låt din lightbox lysa upp dem! Betyg 5 av 5. Lightbox 1

 

Fotografi

Bilder på väggen är ett enkelt sätt att ändra stämningen i ett rum. En fyr påminner om sommaren och ger hopp och kraft under den mörka och kalla tiden på året. ”Lilla fyr” tillverkas av Havsglas Sverige, som säljer dekorationer inspirerade av södra Sveriges kustlandskap. Fotot är tryckt på matt kvalitetspapper i formatet A3 (29,7×42 cm) och är signerat på baksidan. Välj en ram som du tycker passar till tavlan. En enkel svart eller grå ram ger ett stilrent intryck men var inte rädd för att satsa på en mer iögonfallande inramning. Kanske har du en samling snäckor och små stenar från sommarens strandvandringar? De kan bli en fin personlig tavelram – allt du behöver är en limpistol och en enkel ram att fästa dem på. Att limma ett grovt hamparep utmed en ram är ett annat alternativ till att skapa en originell ram med en maritim touch som passar tavlans motiv. Betyg 3 av 5.

 

 

Kudde med trädmotiv

Kuddar kan man aldrig få för många av, särskilt inte under den kallare delen av året. De kan tillföra färg till ett rum, de mjukar upp inredningen och skapar en avslappnad och mysig atmosfär i både vardagsrum och sovrum. Inte minst är de perfekta som skönt stöd för kroppen när man vill krypa upp i soffan och sängen. Denna vackra kudde med motivet av kronan på ett träd på förmedlar en andaktsfull höstkänsla. Kudden tillverkas av Svanefors och har måtten 45×45 cm. Köp endast kuddfodralet eller välj till en innerkudde (i syntet eller fjäder). Betyg 3 av 5.

Kudde med trädmotiv 1

 

Kudde med djurmotiv

Om forna tiders svartvita finporträtt påminner denna härliga kudde från Jakobsdals, som tillsammans med Hjärterum tagit fram serien ”Djur i kostym”. På just denna kudde figurerar en finklädd känguru, men i serien finns också motiv av en räv, en hund, en hare och en tiger. Köp en kudde eller blanda flera olika motiv för en starkare effekt. Elegant och roligt på samma gång! Kuddfodralet gjort av ren bomull och mäter 50×50 cm – du kan välja att köpa till en innerkudde eller beställa endasts kuddfodralet om du redan har en kudde som passar. Betyg 4 av 5.

Kudde med djurmotiv 1