Fler och fler får upp ögonen för att shoppa inredning online och även utbudet av e-butiker ökar stadigt. För den som har ont om tid eller långt till närmaste köpcenter passar det perfekt att kunna shoppa heminredning på nätet – när du vill, var du vill och utan att behöva hålla koll på några öppettider. En annan fördel med e-handel är att du enkelt kan jämföra produkter och priser mellan olika butiker och därmed lätt hittar de bästa priserna. Möbler och andra otympliga inredningsföremål kan vara dyra att frakta, så ta reda på upp hur stor fraktkostnaden är innan du slår till. Många nätbutiker bjuder på fraktkostnaden när du handlar för mer än en viss summa.

 

Jämför priser och returvillkor

Att handla online innebär att man inte kan se eller känna på varan innan man bestämmer sig. Det finns därför alltid en liten risk att bli besviken – kanske var färgen eller formen inte exakt som man hade föreställt sig. Innan du handlar är det därför klokt att ta reda på vilka rättigheter du har som konsument och vilka regler som gäller om du ångrar dig. Hos många butiker har du 30 dagars ångerrätt och returfrakten betald, vilket gör att man inte förlorar något på att ångra sig. Konkurrensen om kunderna gör att nätbutikerna tvingas hålla nere priserna och man kan göra riktigt fina fynd om man tar sig tid att leta lite.

 

Naturinspirerad inredning

Försök hålla dig till en stil eller ett tema när du ska inreda ett rum, så att inredningen skapar en helhet som binder samman alla delar av rummet. Ibland är det samtidigt helt ok att våga blanda stilar, det viktigaste är att du själv, och de personer som du bor med, trivs och känner sig hemma i rummen.

 

Kuddfodral

Naturen erbjuder på gott om inredningsinspiration. Vi tipsar om detta superfina kuddfodral Seacurl som för tankarna till havets sjöstjärnor, men som på samma gång skulle kunna föreställa blommor i en smått psykedelisk tappning. Motivet är slingrigt och organiskt på ett sparsmakat och elegant vis. Välj mellan svart- och olivfärgat mönster, baksidan av kuddfodralet är färgat i samma nyans som mönstret. Kudden passar bra i både soffan och sängen. Kuddfodralet görs för hand i Sverige och tillverkas i begränsad skala. Betyg 4 av 5.

Kuddfodral 1

 

 

Lampskärm

Naturen har även låtit inspirera vår nästa rekommendation, nämligen den här lampskärmen från Vita. Modellen heter Conia och det är förstås kotten som stått modell för formskapandet. Sören Ravn Christensen heter den danske formgivare som skapat lampskärmen, som går att hänga som tak- eller fönsterlampa och som även kan monteras som golvlampa. Den finns tillgänglig i två olika storlekar. Betyg 5 av 5.

Lampskärm 1

 

Fotografiska tryck

Om man gillar kottar och minimalistiska fotografiska tryck kan den här postern vara intressant. Detta grafiska tryck mäter 46×64 cm och är signerat av designparet Esa och Lisa Tanttu, som arbetar under namnet Jollygoodfellow. Omsorg för naturen utmärker deras design och produktion, och papperet de trycker på är miljöcertifierat. Betyg 4 av 5.

Fotografiska tryck 1

 

Doftljus

För att fullända naturtemat i inredningen rekommenderar vi även detta doftljus som sprider en känsla av hav när det tänds. Design och doft har inspirerats av de skandinaviska kustlandskapen och ljuset har hela 45 timmars brinntid. Betyg 3 av 5.